Musaca de cartofi cu peşte
PrinteazaMusaca de cartofi cu peşte din: cartofi, peste, suc de rosii, morcovi, ceapa rosie, foi de dafin, piper mozaic, sare de mare, unt, lapte, cimbru verde, limeta, condimente pentru peste si galbenusuri.
Ingrediente:
- 800 g cartofi
- 800 g peste
- 100 ml suc de rosii
- 3 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 2 foi de dafin
- piper mozaic
- sare de mare
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- cimbru verde
- 1 limeta
- condimente pentru peste
- 2 galbenusuri
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat îl tai în bucăţi potrivit de mari, apoi îl ştergi cu şerveţele absorbante.
Presari fiecare bucată de peşte cu condimentele pentru peşte şi stropeşti apoi bucăţile cu zeama de limetă.
Pui pestele în oală, împreună cu ceapa roşie tăiată felii, morcovul tăiat rondele, sucul de roşie, foile de dafin, cimbrul verde şi boabele de piper.
Adaugi apă cât să acopere tot peştele. Pui peştele la fiert timp de 40-45 de minute, amestecând din când în când.
După ce s-a făcut peştele, îl laşi să se răcească, apoi îl desfaci cu atenţie de pe os,.lăsând două bucăţi întregi.
Fierbi cartofii în apă cu sare, apoi îi pasezi cu untul şi cu laptele călduţ.
Intr-un vas termorezistent, pui un strat de piure de cartofi, un strat din peştele desfăcut bucăţi mici, morcovul rămas de la fierbere, alt strat de piure de cartofi, iar deasupra cele două bucăţi mai mari de peşte.
Cu ajutorul unui poş pui restul de piure de cartofi.
Ungi deasupra cu gălbenuşurile şi dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până când devine rumen deasupra. Porţionezi musacaua şi o serveşti caldă.
Musaca de cartofi cu peşte
Pofta buna!