Musaca cu chorizo

Printeaza

Musaca cu chorizo din: ulei, ceapa, rosii, zahar, dafin, unt, paine, oua, chorizo, branza.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 ceapă, curăţată şi feliată
  • 1 conservă (400 g) cu roşii decojite, tăiate mărunt
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1 frunză de dafin
  • 30 g unt, moale
  • 6-8 felii de pâine albă, fără coajă
  • 3 ouă
  • 10-15 felii subţiri de chorizo
  • 3-4 linguri cu brânză Cheddar, rasă

 

Mod de preparare Musaca cu chorizo:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. încălzeşte uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie.

Adaugă roşiile, zahărul, frunza de dafin şi 300 ml apă şi fierbe timp de 10-15 minute.

Ia tigaia de pe foc şi iasă să se răcească. Scoate frunza de dafin şi asezonează după gust.

Unge cu unt feliile de pâine pe o parte şi taie-le pe diagonală.

Bate ouăle şi adaugă-le în sosul de roşii.

Toarnă o treime din sos la baza unei tăvi termorezistente unsă cu unt, aranjează feliile de pâine cu partea unsă cu unt deasupra, ca să acoperi baza, pune feliile de salam, apoi încă un strat de pâine.

Toarnă sosul de roşii rămas şi presară brânza.

Coace timp de 25-30 de minute până când brânza a devenit aurie şi sosul de roşii s-a întărit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.