Musaca cu Ciuperci și Carne de Vită

Printeaza

Musaca cu Ciuperci și Carne de Vită din: carne de vita, ciuperci, ceapa, usturoi, orez, lapte, unt, faina, nucsoara, scrotisoarasare, piper, ulei de masline, parmezan.

Această reinterpretare adaugă un aer aromatic cu ciuperci și carne de vită, oferind o notă nouă și delicioasă unei rețete clasice.

Musacă este un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană, dar această rețetă adaugă un aer aromatic cu ciuperci și carne de vită, transformând un clasic într-o experiență culinară memorabilă.

Ingrediente:

  • 500g de carne de vită mărunțită
  • 200g de ciuperci, tăiate felii
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1/2 cană de orez
  • 1/2 cană de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță de nucșoară proaspăt rasă
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei de măsline pentru gătit
  • Brânză Parmezan rasă pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline și prăjiți ceapa și usturoiul până când devin aurii și aromate.

Adăugați carnea de vită mărunțită și gătiți până când aceasta se rumenește și se frăgezește.

Adăugați ciupercile tăiate și gătiți-le până când ele își pierd lichidul și se rumenesc ușor.

Adăugați orezul și amestecați-l cu celelalte ingrediente. Gătiți timp de câteva minute până când orezul devine translucid.

Încorporați nucșoara, scorțișoara, sare și piper după gust.

Transferați amestecul într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei.

Într-o cratiță separată, topiți untul și adăugați făina. Amestecați până când obțineți un roux (amestec omogen de unt și făină).

Adăugați laptele treptat în roux și amestecați până când obțineți un sos alb cremos.

Turnați sosul alb peste amestecul de carne și orez din tavă.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când musaca este frumos rumenită și orezul este gătit.

Garnisiți musaca cu brânza Parmezan rasă și mai puteți da la cuptor pentru câteva minute până când brânza se topește și capătă o nuanță aurie.

Serviți musaca cu ciuperci și carne de vită caldă, savurând aroma sa bogată.

Valoarea nutritivă variază în funcție de mărimea porției, dar în general, o porție de musacă cu ciuperci și carne de vită conține aproximativ

  • 350-400 de calorii
  • 30-35g de carbohidrați
  • 20-25g de proteine 
  • 15-20g de grăsimi

Musaca este un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană, cu origini în Orientul Mijlociu și Balcani.

Musaca va deveni cu siguranță un fel de mâncare preferat în casa dvs. Bucurați-vă de această reinterpretare.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Musaca de Legume de Post: O Delicioasa Alternativa Vegetariana

Musaca de Legume de Post: O Delicioasa Alternativa Vegetariana din: cartofi, vinete, dovlecei, ceapa, usturoi, sos de rosii, ciuperci, ulei de masline, oregano, cimbru, sare, piper. Musaca de post este o optiune minunata pentru cei care doresc sa se bucure de gustul delicios al unei musace traditionale, fara a folosi carne sau produse de origine […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.