Musaca de conopidă cu fasole grasă

Printeaza

Musaca de conopidă cu fasole grasă

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 1/4 kg fasole lată galbenă
  • 4 cartofi noi
  • 1 ceapă
  • 100 g margarina
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură pesmet
  • 1 legă­tură pătrunjel
  • sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Musaca de conopidă cu fasole grasă: Cureţi conopida, fasolea şi cartofii şi le pui la fiert în apă rece cu sare, dar în vase separate. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească.

Adaugi apoi făina, stingi cu o cană de apă şi laşi să fiarbă până ce se îngroaşă.

Pregăteşti o tavă pe care o ungi cu margarina şi o tapetezi cu pesmet şi aşezi un rând de conopidă, un strat de sos de făină, un rând de cartofi, iar sos de făină, un strat de fasole şi iar sos.

Repeţi operaţiunea până ce termini toate ingredientele şi ultimul strat este de sos de făină.

Presari sare şi piper, presari verdeaţă mărunt tăiată şi dai tava la cup­tor pentru 15 minute.

 

Poftă bună!

 

 

 

Chimichurri cu Coriandru: Rețeta Aromată cu O Notă Picantă

din: coriandru, patrunjel, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper. Chimichurri este un sos clasic din America Latină, cunoscut pentru aromele sale vibrante și proaspete. În această versiune, vom înlocui sau combina pătrunjelul obișnuit cu coriandrul proaspăt, adăugând o notă distinctivă și ușor […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.