Păpădia, cunoscută științific ca Taraxacum officinale, este o plantă care și-a găsit locul în istorie și cultură de-a lungul secolelor. Originară din Europa și Asia, păpădia a fost cunoscută și utilizată de către egipteni, greci și romani pentru proprietățile sale medicinale. De-a lungul timpului, […]
Musaca de conopidă cu fasole grasă
PrinteazaMusaca de conopidă cu fasole grasă
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 1/4 kg fasole lată galbenă
- 4 cartofi noi
- 1 ceapă
- 100 g margarina
- 50 ml ulei
- 1 lingură făină
- 1 lingură pesmet
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Musaca de conopidă cu fasole grasă: Cureţi conopida, fasolea şi cartofii şi le pui la fiert în apă rece cu sare, dar în vase separate. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească.
Adaugi apoi făina, stingi cu o cană de apă şi laşi să fiarbă până ce se îngroaşă.
Pregăteşti o tavă pe care o ungi cu margarina şi o tapetezi cu pesmet şi aşezi un rând de conopidă, un strat de sos de făină, un rând de cartofi, iar sos de făină, un strat de fasole şi iar sos.
Repeţi operaţiunea până ce termini toate ingredientele şi ultimul strat este de sos de făină.
Presari sare şi piper, presari verdeaţă mărunt tăiată şi dai tava la cuptor pentru 15 minute.
Poftă bună!
Chimichurri cu Coriandru: Rețeta Aromată cu O Notă Picantă
din: coriandru, patrunjel, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper. Chimichurri este un sos clasic din America Latină, cunoscut pentru aromele sale vibrante și proaspete. În această versiune, vom înlocui sau combina pătrunjelul obișnuit cu coriandrul proaspăt, adăugând o notă distinctivă și ușor […]