Musaca cu carne de miel
PrinteazaMusaca cu carne de miel din: carne de miel, cartofi, unt, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, vinete, rosii, oua, iaurt, parmezan.
- 700 gr carne de miel
- 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii
- 125 gr unt
- o ceapă mare, tocată
- 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 3 linguri pastă de tomate
- o lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper negru măcinat
- 2 vinete de dimensiuni medii, tăiate felii
- 4 roşii tăiate felii
- 2 ouă
- 300 ml iaurt
- 2-3 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Porniţi cuptorul cu cirta 15 minute înainte de a vă apuca de pregătit musacauâ. Tăiaţi carnea de miel în cuburi mici şi puneţi-o deoparte. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii subţiri; ştergeţi-i cu un prosop de hârtie.
Topiţi 50 gr unt într-o tigaie şi prăjiţi feliile de cartof până când capătă o culoare aurie.
Cu o paletă scoateţi-i din tigaie şi puneţi-i pe o farfurie, apoi aşezaţi o treime din felii pe fundul unui vas termorezistent sau al unei tăvi care va merge la cuptor.
In tigaia în care aţi prăjit cartofii puneţi ceapa şi usturoiul şi, după 5 minute, adăugaţi carnea de miel. După încă un minut turnaţi deasupra pasta de tomate amestecată cu pătrunjelul şi 3 linguri de apă. Săraţi şi piperaţi după gust.
Mai lăsaţi un minut pe foc, apoi întindeţi acest amestec peste cartofii din tavă şi acoperiţi cu restul de felii de cartof.
Incingeţi uleiul şi restul de unt în tigaie şi căliţi feliile de vânătă, 5-6 minute. Aşezaţi feliile de roşie peste cartofi, apoi vinetele călite. Bateţi ouăle împreună cu iaurtul şi parmezanul ras şi turnaţi-le peste vinete.
Coaceţi circa jumătate de oră în cuptorul preîncălzit.
Musaca cu carne de miel
Pofta buna!
Imi place musacaua cu carne de miel