Musaca cu carne de vita si piure de cartofi
PrinteazaMusaca cu carne de vita si piure de cartofi din: carne de vită fară os, cartofi, ulei, ceapă, bulion, roşii proaspete, lapte, cimbru, verdeaţă, sare.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de vită fară os
- 3 kg cartofi
- 200 ml ulei
- 200 g ceapă
- 100 g bulion
- 250 g roşii proaspete
- 250 ml lapte
- 1 fir cimbru
- 2 legături verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Se pregăteşte piureul din cartofi şi lapte, peste care se adaugă verdeaţă, tăiată mărunt. într-o cratiţă, alături, se căleşte ceapă şi se adaugă carnea tocată prin maşina cu sită deasă.
I se pun apoi sare, verdeaţă tăiată mărunt, bulion, praf de cimbru şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Intr-o tavă unsă se aşează apoi un strat de piure, unul de came tocată şi din nou unul de piure. Deasupra se nivelează şi se pun felii de roşii şi se dă’ totul la cuptor, pentru, gratinare.
Pofta buna!