Musaca cu carne de vită

Printeaza

O reteta delicioasa de musaca cu: carne de vita, cartofi, oua, ceapa, usturoi, iaurt, vinete, suc de rosii, sare, rosii, piper, patrunjel, ulei, castraveti murati.

Ingrediente:Musaca cu carne de vită

  • 500 g carne de vită
  • 500 g cartofi
  • două ouă
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 200 ml iaurt gras
  • două vinete
  • 300 ml suc de roşii
  • 4 roşii
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • castraveţi muraţi

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Vinetele se spală, se taie felii subţiri, se condimentează şi se pun într-o strecurătoare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se călesc în 100 ml ulei încins.

Se adaugă carnea de vită dată prin maşina de tocat, se condi­mentează după gust şi se căleşte până devine albă. Se toarnă sucul de roşii, se fierbe totul până ce carnea este gata şi se adaugă pătrunjel tocat.

Se pune un rând de cartofi într-o tavă unsă cu ulei, apoi deasupra carne, cartofi amestecaţi cu vinete, restul de carne şi deasupra se toarnă iaurtul amestecat cu ouă, sare şi piper. Se aşază din loc în loc rondele de roşii, se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit până ce capătă o culoare aurie.

Musaca cu carne de vită

Musaca cu carne de vită

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.