Musaca cu carne tocata de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de musaca cu: cartofi, carne de porc, mazare, oua, ceapa, morcov, smantana, lapte, pasta de tomate, margarina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 500 g carne tocată de porc
- 2 linguri cu mazăre
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 200 g smântână
- 1 ceşcuţă cu lapte
- 1 lingură cu pastă de tomate
- 5 linguri cu margarină
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie cartofii cubuleţe şi pune-i la fiert în apă cu sare. Căleşte ceapa tocată. Adaugă carnea şi amestecă uşor. Pune mazărea, morcovul, sare, piper şi toarnă o ceşcuţă cu apă în care ai dizolvat pasta de tomate. Lasă să se înăbuşe.
Scurge cartofii şi zdrobeşte-i cu mixerul sau furculiţa. Adaugă patru linguri cu margarină, 100 g smântână şi ceşcuţă cu lapte. Unge un vas cu margarină şi tapetează cu pesmet.
Pune un strat de piure, apoi carnea răcorită şi amestecată cu restul de smântână şi ouăle. Acoperă restul de piure şi lasă la cuptor 45 de minute.
Pofta buna!