Musaca cu gogonele si gogosari murati
PrinteazaMusaca cu gogonele si gogosari murati din: carne tocata, ou, carnat, cartofi, gogonele, gogosari, sare, piper, cimbrisor, smantana, ulei, patrunjel.
- un kg carne tocată porc + viţel
- un ou
- 300 g cârnat afumat
- 8 cartofi cu coaja roşie
- 4 gogonele murate
- 6-8 felii gogoşari muraţi
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- o lingură cimbrişor uscat şi măcinat
- 250 ml smântână pentru gătit
- 100 ml ulei
- 3-4 frunze pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea tocată se pune într-un bol şi se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se frământă 10 minute până se simte la mână că s-a legat.
Se pune ulei într-o cratiţă şi se adaugă carnea tocată. Se înăbuşă cu apă călduţă şi se amestecă continuu.
După ce a fiert şi a scăzut toată zeama, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească la tempe¬ratura camerei. Se adaugă oul şi, dacă mai este nevoie, sare şi piper, după preferinţă.
Cartofii se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se curăţă de coajă. Se taie rondele.
Gogonelele şi gogoşarii se scot din borcan şi se ţin 20-30 de minute în apă la desărat, apoi se taie felii şi se stropesc cu puţin ulei.
Se unge tava cu puţină grăsime, se aşază un rând de cartofi, peste cartofi se presară gogonelele şi gogoşarii, un strat de carne, unul de cartofi, unul de carne, se acoperă cu feliuţe de cârnaţi afumaţi şi gogonele.
Se bagă la cuptor şi se lasă aproximativ 40 de minute. Musacaua se serveşte ornată cu smântână şi frunzuliţe de pătrunjel verde.
Musaca cu gogonele si gogosari murati
Pofta buna!