Musaca cu linte
PrinteazaMusaca cu linte din: linte verde, ceapa, usturoi, frunze de dafin, roegano, scortisoara, ienibahar, rosii, supa de legume, cartofi dulci, vanata, branza de vaci, ou, branza feta, rosii.
- 140 g linte verde uscata
- 2 cepe, taiate in jumatati si feliate
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita de oregano uscat
- cate 1/2 lingurita de scortisoara si ienibahar pudra
- 400 g rosii tocate, din conserva
- 1 cub pentru supa de legume
- 200 g cartofi dulci, feliati subtire
- 1 vanata mare, iar feliile mari taiate in jumatati
- 250 g branza de vaci
- 1 ou mare
- 50 g branza feta, faramitata
- 4 rosii, taiate in felii groase
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180C.
Pune lintea, ceapa, usturoiul, ierburile si condimente intr-o oala mare si toarna peste ele 850 ml de apa. Adu totul la punctul de fierbere, acopera oala si mai las-o pe foc 10 minute.
Adaugă roşiile, cubul de supă, cartofii dulci şi vânătă, apoi acoperă din nou oala şi mai fierbe totul 20-25 de minute, până când lintea şi legumele devin moi, iar lichidul se absoarbe, îndepărtează frunzele de dafin.
Intre timp, combină brânza de vaci, oul şi brânza feta. Transferă amestecul pe bază de linte într-un vas mare termorezistent, întinde deasupra mixul de brânză, apoi aranjează feliile de roşii.
Macină deasupra putin piper negru si coace musacaua 25 de minute.
Pofta buna!