Musaca cu paste
PrinteazaMusaca cu paste
Ingrediente:
- 800 g de amestec de carne tocata
- 4 oua
- 2 cepe
- 2 linguri paste de tomate
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 500 g paste tuburi
- 200 g branza topita cu smantana
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Calete ceapa in ulei. Cand este aproape gata adauga pasta de tomate.
Amesteca bine carnea tocata cu ouale batute cu sare si piper. Adauga verdeata tocata fin si ceapa calita separat.
Pune amestecul de carne sa se caleasca in ulei si lasa pe foc pana scade toata zeama.
Asaza apoi carnea intr-un vas uns cu ulei, iar deasupra pune pastele fierte separat si scurse bine. Acopera-le cu branza topita, din belsug.
Lasa la cuptor aproximativ 25-35 de minute. Serveste cat este cald. Cu 10-15 minute inainte de a opri focul rade deasupra aproximativ 200 g cascaval.
Musaca cu paste
Pofta buna!
Uitati o reteta buna de musaca de cartofi.
Ingrediente:
800 g cartofi
500 g carne tocata
100 g cascaval
1 ceapa mare
2 catei usturoi
2 rosii pasate
pasta de tomate
patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce prinde putina culoare se adauga si carnea tocata.
Se lasa aproximativ 15 minute, iar spre final se adauga rosiile pasate, usturoiul maruntit, patrunjelul, sarea si piperul.
Intr-o tava se aseaza un rand de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se aseaza ultimul rand de cartofi. Pe deasupra se rade cascaval, iar apoi se toarne pasta de tomate diluata cu apa.
Se baga la cuptor.