Musaca cu peste

Printeaza

Musaca cu peste din: peste, cartofi, ceapa, morcov, mazare, fasole verde, telina, rosii, patrunjel, pesmet, salvie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Musaca cu peste

  • 1 kg peşte mic
  • 5-6 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cutie cu mazăre
  • 400 g fasole verde păstăi
  • 1 ţelină
  • 3-4 roşii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2-3 frunze de salvie
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii, condimentează-i cu sare şi piper şi rumeneşte-i în ulei. Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. Curăţă-i de coajă şi taie-iîn felii. Separat, căleşte ceapa în ulei.

Adaugă morcovul ras, mazărea, fasolea şi ţelina tăiată cubuleţe. Toarnă deasupra puţină apă şi lasă-le să se înăbuşe. Unge vasul de lut cu puţin unt şi tapetează-l cu pesmet. Aşază un strat de peşte, apoi unul de cartofi şi legume. Acoperă cu restul de felii de cartof şi peşte.

Pune deasupra roşiile opărite, decojite şi zdrobite cu furculiţa, salvie şi pătrunjel tocat şi puţin piper.

Lasă la cuptor cel mult 30 de minute.

 

Musaca cu peste

Musaca cu peste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.