Musaca cu peste
PrinteazaMusaca cu peste din: peste, cartofi, ceapa, morcov, mazare, fasole verde, telina, rosii, patrunjel, pesmet, salvie, ulei, sare, piper.
- 1 kg peşte mic
- 5-6 cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cutie cu mazăre
- 400 g fasole verde păstăi
- 1 ţelină
- 3-4 roşii
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguri cu pesmet
- 2-3 frunze de salvie
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă peştii, condimentează-i cu sare şi piper şi rumeneşte-i în ulei. Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă cu un praf de sare. Curăţă-i de coajă şi taie-iîn felii. Separat, căleşte ceapa în ulei.
Adaugă morcovul ras, mazărea, fasolea şi ţelina tăiată cubuleţe. Toarnă deasupra puţină apă şi lasă-le să se înăbuşe. Unge vasul de lut cu puţin unt şi tapetează-l cu pesmet. Aşază un strat de peşte, apoi unul de cartofi şi legume. Acoperă cu restul de felii de cartof şi peşte.
Pune deasupra roşiile opărite, decojite şi zdrobite cu furculiţa, salvie şi pătrunjel tocat şi puţin piper.
Lasă la cuptor cel mult 30 de minute.
Musaca cu peste
Pofta buna!