Musaca cu rosii si cartofi
PrinteazaMusaca cu rosii si cartofi din: cartofi, ceapa, ulei, usturoi, paprika, fasole, patrunjel, rosii, parmezan.
- 500 g cartofi albi, curăţaţi
- 2 cepe medii, curăţate şi tăiate Tn felii
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi feliaţi
- 1 linguriţă rasă cu paprika
- 2 linguri cu piure de tomate
- 1 conservă cu fasole albă, scursă şi limpezită
- 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
- 200 ml supă de legume
- 4-6 roşii mari
- 1 dovlecel mare, feliat
- o mână plină cu parmezan ras
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o oală cu apă şi fierbe-i 5 minute. Scurge-i bine.
Preîncălzeşte cuptorul la 220 C.
Intre timp, prăjeşte ceapa uşor în ulei, timp de 5 minute. Adaugă usturoiul, paprika şi piureul de tomate şi lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă fasolea, pătrunjelul şi jumătate din cantitatea de supă şi fierbe câteva minute.
Feliază roşiile. Păstrează câteva felii bune deoparte, îndepărtează cotoarele şi pune-le în tigaia cu legume. Toarnă amestecul într-un vas termorezistent. Feliază cartofii şi pune-i deasupra.
Acoperă cu feliile de roşii păstrate şi felii de dovlecel şi toarnă supa rămasă deasupra. Presară brânza rasă şi coace timp de 40-45 de minute, până când se rumeneşte.
Serveşte cu salată verde.
Pofta buna!