Musaca de curcan cu iaurt
PrinteazaMusaca de curcan cu iaurt din: carne de curcan, cartofi, iaurt, unt, branza, cascaval, sare, piper.
- carnea de pe o aripă de curcan fiartă
- 2 cartofi mari, fierţi odată cu aripile
- 100 g iaurt gras
- 200 g unt
- 100 g brânză telemea
- 100 g caşcaval tăiat în felii
- pătrunjel verde
- cimbru
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Amestecă pe foc iaurtul cu 100 g de unt şi brânza bine sfărâmată, până obţii un sos alb.
Unge o tavă cu puţin unt, pune fâşiile de carne tăiată frumos, apoi adaugă sosul alb.
Fă un piure din cartofii fierţi cu restul de unt şi un praf de sare.
Aşază feliile de caşcaval peste sosul alb, presară puţin pătrunjel verde, apoi, cu şpriţul, faci gogoloaie de piure.
Dă la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!