Musaca de ardei copti
PrinteazaMusaca de ardei copti din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, rosii, oua, iaurt, patrunjel, ulei, sare, piper, boia dulce.
- 4 ardei capia
- 6 cartofi
- 600 g carne tocata de porc
- 2 cepe
- 3 rosii
- 2 oua
- 200 g iaurt
- patrunjel
- ulei
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Spală cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare. Ardeii capia coace-i pe tablă împreună cu roşiile. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tocată şi las-o să se înăbuşe. Din când în când, stropeşte cu apă.
La final, condimentează cu sare, piper şi un praf de boia. Decojeşte cartofii şi roşiile şi taie-le în cubuleţe.
Adaugă carnea înăbuşită, amestecă uşor şi pune compoziţia într-un vas termorezistent. Toarnă ouăle bătute cu iaurtul şi pune deasupra fâşii de ardei copt.
Lasă la cuptor, la foc mic, vreo oră. Presară deasupra pătrunjel tocat fin.
Musaca de ardei copti
Pofta buna!