Musaca de carnati cu varza
PrinteazaMusaca de carnati cu varza din: varza de Bruxelles, orez, carnati taranesti, oua, cascaval, patrunjel, chefir, vegeta, ulei.
- 500 g varză de Bruxelles
- 200 orez
- 300 g cârnaţi ţărăneşti
- 3 ouă
- 300 g caşcaval
- pătrunje verde
- chefir
- vegeta
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală varza de Bruxelles, apoi se căleşte îi două linguri de ulei. Concomitent, se pune la fiert orezi în 300 ml de apă, în care s-a adăugat o lingură de veget şi două linguri de ulei. După ce au fiert, se iau deopart şi se prepară musacaua.
Se unge cu ulei o cratiţă, se întinde o treime din orezi fiert. Se taie felii cârnaţii şi ouăle fierte tari şi se pun ci teva rondele peste orez. Se adaugă una-două linguri de chefir, apoi se pune un strat de jumătăţi de varză de Bruxelles.
Se repetă straturile, ultimul fiind de cârnaţi şi ouă. Se stropeşte totul cu trei linguri de chefi, şi se presară cu caşcaval ras şi pătrunjel verde, tocat mărunt. Se dă la cuptor pentru 20 de minute şi se lasă până se rumeneşte uşor deasupra.
Pofta buna!