Musaca de cartofi cu carne de vita
PrinteazaO reteta de musaca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, carne de vita, ceapa, rosie, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii, zahar si cimbru.
- 1 kg cartofi
- 1/2 carne de vita
- 2 cepe
- 1 rosie sau 2 linguri bulion de rosii
- 1 ou crud
- 1 cana ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 1 cana suc de rosii
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita cimbru
Mod de preparare:
Spală cartofii de urmele de pământ, taie-i felii (foto 1) şi pune-i la prăjit în ulei încins. Scoate-i cu paleta pe hârtie absorbantă.Spală carnea, tai-o bucăţi şi trece-o prin maşina de tocat cu cele 2 cepe. Căleşte totul în ulei încins 15 minute, apoi lasă amestecul să se răcească. Adaugă roşia decojită şi tocată mărunt sau bulionul, oul crud, sare şi piper măcinat, după gust. Amestecă bine.
Unge uniform cu puţin ulei o tavă mare, aşază un strat de cartofi, apoi întinde carnea călită. Acoperă cu cartofii rămaşi. Repetă operaţiunea. La final acoperă cu felii de roşii. Pregăteşte un sos din 1 cană suc de roşii, 1 linguriţă de zahăr şi 1 linguriţă de cimbru.
Toarnă sosul în tavă, aşaz-o în cuptorul preîncălzit şi las-o timp de 20 de minute. Serveşte musacaua caldă, tăiată felii mari alături de pâine prăjită.
Musaca de cartofi cu carne de vita
Pofta buna!
Incoming search terms:
- musaca de cartofi cu carne de vita
- musaca cu carne de vita si cartofi
- musaca de cartofi cu carne