Musaca de cartofi cu carne
Printeaza
Musaca de cartofi cu carne
- 800 g carne tocată din pulpă de viţel
- un kilogram de cartofi
- 2 cepe
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 100 g măsline verzi
- 2 linguri de bulion
- sare, piper
- 3 ouă
- 3-4 linguri de smântână
Preparare:
Se curăţă cartofii de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. Intre timp, se pregăteşte carnea tocată. Se pun câteva linguri de ulei într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se lasă să se rumenească şi se pune carnea tocată, amestecându-se încet.
Din când în când, se pune câte puţină apă caldă să nu se lipească. După ce s-a călit se potriveşte cu sare şi piper, după gust. In compoziţia de came se mai adaugă un ou ca să se lege.
După ce s-au fiert şi cartofii, se zdrobesc şi se fac piure. Ca să nu se fărâme, este bine să adăugaţi un ou. Se unge tava cu unt pe toată suprafaţa şi se aşază un rând de piure, un rând de came şi tot aşa în câte straturi doriţi.
Se pune în cuptor la foc potrivit şi se lasă 30 de minute. Inainte de a stinge focul, se scoate şi pe deasupra se toarnă oul bătut, amestecat cu smântână şi bulionul. Se mai lasă câteva minute şi se opreşte focul.
Pofta buna!
Ingrediente:
500 g carne de vita
un kg de cartofi
o ceapa mare
pasta de tomate
un ou
sare si piper dupa gust
2 linguri de smantana
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala, se taie rondele si se prajesc. Se lasa la racit. Ceapa se curata, se taie foarte fin si se inabusa in ulei, pana devine sticloasa.
Se adauga carnea tocata si se caleste pana ii scade zeama, dupa care se adauga 2 linguri de pasta de tomate si condimente. Se tine pe foc mic pana se ingroasa sosul.
Intr-o tava se aseaza un strat de cartofi si un strat de carne si iar cartofi. Se bate oul impreuna cu smantana si se toarna deasupra compozitiei care va fi tinuta la cuptor aproximativ 20 de minute.
Se serveste cu muraturi.