Musaca de cartofi cu linte
PrinteazaMusaca de cartofi cu linte
- 500 g cartofi
- 200 g linte
- 1 ceapă
- 2 Iinguri untură
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii cu coajă, se curăţă şi se taie felii. Se fierbe din timp lintea, se scurge şi se trece prin maşina de carne. Într-o tigaie se prăjeşte o ceapă cu puţină untură, se adaugă lintea şi se mai ţine câteva minute pe foc, se adaugă sare şi piper.
Se unge o cratiţă cu untură, se presară pesmet, se aşază un rând de cartofi, unul de linte şi aşa mai departe.
Se toarnă o ceaşcă de apă în care sa amestecat bulionul şi se dă la cuptor.
Când este gata se răstoarnă.
Pofta buna!