Musaca de cartofi cu slanina afumata
PrinteazaMusaca de cartofi cu slanina afumata din: cartofi, slanina afumata, usturoi, carnati, ceapa, smantana, sunca afumata.
- 1 kg cartofi
- 50 g slănină afumată
- 2 căţei de usturoi
- 250 g cârnaţi
- unt
- 1 ceapă roşie
- smântână
- 50 g şuncă afumată
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie cartofii felii cu o grosime de 2-3 mm.
Intr-o tigaie se prăjeşte slănina afumată, tăiată cuburi, se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii, iar după ce s-au rumenit, se scot cu lingura cu găuri. In grăsimea rămasă se pun carnaţii, tăiaţi rondele, dar fără a-i prăji, ci lăsându-i doar până când aroma lor pătrunde în sos.
Se unge cu unt o cratiţă cu pereţii groşi, în care se pune un strat de cartofi, apoi ceapa roşie, tăiată rondele, jumătate din cantitatea de cârnaţi, apoi din nou un rând de cartofi. Se presară o parte din jumările cu usturoi, se pun una-două linguri de smântână, apoi urmează un nou rând de cartofi.
Se acoperă cu felii de şuncă afumată, se pun feliile de cârnaţi şi jumările rămase, apoi se întinde ultimul strat de cartofi. Se stropeşte totul cu două-trei linguri de ulei şi puţină smântână, apoi se dă cratiţa Ta cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!