Musaca de cartofi cu smantana
PrinteazaMusaca de cartofi cu smantana din: cartofi, ceapa, carne de vita, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel.
- un kg cartofi
- 650 g carne tocată de vită
- o ceapă
- 4 linguri pastă de roşii
- 2 linguri smântână
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se taie rondele. Jumătate din cantitatea de cartofi se pune la fiert. Se lasă 10 minute. Restul feliilor de cartofi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei.
Ceapa tocată se căleşte în ulei, se presară cu sare, şi când s-a înmuiat, se adaugă carnea. Se amestecă până ce îşi schimbă culoarea şi se adaugă pătrunjel tocat. Se trage de pe foc şi se potriveşte de sare şi piper.
Se lasă să se răcorească şi se adaugă smântână.
Intr-un vas de cuptor uns cu unt se aşază straturi de cartofi fierţi şi rumeniţi în alternanţă cu carnea tocată. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi, peste care se pune pasta de roşii.
Se lasă la cuptor pentru 40 de minute.
Se aduce la masă cu pătrunjel tocat mărunt deasupra.
Pofta buna!