Musaca de cartofi cu zarzavat
PrinteazaMusaca de cartofi cu zarzavat
- 500 g cartofi
- 2 linguri lapte
- 1 lingură unt
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 3 cepe mrjlocii
- 2 linguri untură
- 1 lingură bulion
- 1 lingură pesmet
- sare
Mod de preparare:
Se face un piure de cartofi . Separat se fierb un morcov şi un pătrunjel. Se taie ceapa mărunt, se prăjeşte cu puţină untură şi se adaugă morcovul şi pătrunjelul trecute prin maşină.
Se potriveşte de sare. Se unge cratiţa cu untură, se presară pesmet şi se întinde un strat de piure de cartofi. Deasupra se aşază zarzavatul tocat peste care se pune restul de piure.
Se toarnă bulion subţiat cu apă, cât să acopere cartofii, se dă la cuptor. Când este gata, se răstoarnă.
Pofta buna!