Musaca de cartofi, dovlecei si vinete
PrinteazaMusaca de cartofi, dovlecei si vinete din: cartofi, dovlecei, vinete, oua, concentrat de legume, piper, pasta de rosii.
- 6 cartofi
- 2 dovlecei
- 4 vinete
- 10 ouă
- 2 linguriţe concentrat de legume
- 1 linguriţă piper
- 2 linguri pastă de roşii
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi vinetele de coajă. Dovleceii îi speli bine şi îi ştergi cu un ştergar, după care tai toate legumele rondele.
Intr-o tigaie încingi uleiul şi căleşti pe rând legumele până se înmoaie. Intr-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet pui un rând de cartofi, un rând de dovlecei şi apoi un rând de vinete.
Continui aşa până aşezi toate legumele, iar pe ultimul rând trebuie să fie cartofii.
Intr-un castron, amesteci cele 10 ouă cu 2 linguriţe concentrat de legume, cu piperul şi cu pasta de roşii şi, după ce le baţi bine, le torni peste legumele din tavă.
Trebuie ca legumele să fie acoperite cu ou cam de 1 deget deasupra legumelor şi să presari puţin pesmet. Introduci tava în cuptorul încins în prealabil şi o ţii cam 30 de minute la foc potrivit.
Pofta buna!