Musaca de cartofi noi cu mazăre

Printeaza

Musaca de cartofi noi cu mazăre din: cartofi noi, carne tocata, mazare, cascaval, lapte, faina, galbenusuri, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Musaca_de_cartofi_noi_cu_mazare

  • 1 kg cartofi noi mari
  • 500 g carne tocata
  • 400 g mazare
  • 150 g cascaval
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli cartofii, pe urmă îi pui la fiert, iar când sunt gata, îi strecori şi îi cureţi de coajă, dacă este nevoie. Pui carnea tocată la călit şi adaugi sare şi piper după gust. Cartofii curăţaţi îi tai rondele şi pui jumătate dintre ei într-un vas termorezistent.

Peste cartofi pui stratul de carne călită, cubuleţele de caşcaval, mazărea fiartă şi strecurată. Acoperi cu straturi din cartofii rămaşi. Faci rântaşul din făină, adaugi laptele şi gălbenuşurile bătute. Când se îngroaşă, torni amestecul peste stratul de cartofi.

Scuturi tava puţin şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, până când prinde o crustă aurie.

Musaca de cartofi noi cu mazăre

Musaca_de_cartofi_noi_cu_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.