Musaca de castraveti şi piure de cartofi
PrinteazaMusaca de castraveti şi piure de cartofi
- 4 castraveţi
- 500 g cartofi
- 200 g unt
- 150 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână. Când cartofii sunt gata, îi pasezi şi-i amesteci cu 50 g unt, 50 g smântână, sare după gust, până obţii un piure.
Aşezi apoi într-o tavă unsă, cu unt un strat de piure, pui compoziţia de castraveţi şi încă un strat de piure. Pui untul rămas tăiat bucăţele, torni smântână şi dai mâncarea la cuptor, la foc iute, să se rumenească la suprafaţă.
Inainte de a aduce mâncarea la masă presari fiecare porţie cu mărar, care va accentua gustul. Salata potrivită este cea simplă de roşii.
Musaca de castraveti şi piure de cartofi
Poftă bună!