Musaca de ciuperci cu carnati afumati
PrinteazaMusaca de ciuperci cu carnati afumati din: carnati afumati, ciuperci, unt, patrunjel, marar, hasme, busuioc, ulei, piper, sare.
- 250 g cârnaţi afumaţi
- 8-10 ciuperci (cu pălărie mare)
- 100 g unt (sau margarină)
- pătrunjel verde
- mărar
- haşme
- busuioc
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, iar pălăriile se spală foarte bine, dar cu .atenţie, să nu se rupă. Se condimentează două-trei linguri de ulei cu piper şi se ung ciupercile.
Se sărează, apoi se lasă deoparte aproximativ o oră. După acest interval, se aşază pe un grătar aşezat pe tavă şi se dau la cuptor. Se lasă până ciupercile devin crocante, apoi se scot şi se ung cu unt condimentat, care se prepară astfel.
Se taie mărunt pătrunjel verde, mărar, haşme, se adaugă puţin busuioc, se amestecă toate şi se freacă bine cu untul. I se dă formă de cilindru, se împachetează în folie de aluminiu şi se dă la frigider. După ce s-a întărit, se taie o felie, se aşază pe una dintre ciuperci, se pun circa 10 felii de cârnat, se aşază cea de-a doua ciupercă, peste care se vor pune din nou felii de cârnaţi, unt condimentat, apoi din nou o pălărie de ciupercă, care se va presăra cu caşcaval afumat şi câteva felii de cârnaţi.
Se procedează la fel şi cu restul ciupercilor, care se vor stropi cu smântână şi se dau la cuptorul încălzit în prealabil.
După 10 minute se scot şi se servesc calde.
Pofta buna!