Musaca de conopida cu carne macra
PrinteazaMusaca de conopida cu carne macra
- 1 conopidă frumoasă
- 500 g carne macră
- 1 ceapă
- 3 linguri unt sau untură
- 1 ou
- sare
- piper
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se rup buchetele, fără cotoare, de la o conopidă frumoasă, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare. Se scurg de apă. Se dă carnea prin maşina de tocat.
Se prăjeşte în unt sau în untură cu o ceapă tăiată mărunt. Se adaugă un praf de piper, sare şi un ou.
Se unge o formă cu unt, se presară pesmet. Se aşază un rând de conopidă, împărţind astfel buchetele, încât stratul să fie cât mai egal.
Se pune un rând de carne apoi alt rând de conopidă. Se presară pesmet, se adauga o lingură de unt. Se dă la cuptor. Când este gata se răstoarnă.
Pofta buna!
Imi place musacaua de conopida.