Musaca de dovleac

Printeaza

Musaca de dovleac din: cartofi, dovleac, carne de pui, dovlecel, rosii, ceapa, verdeata, telemea, sare, piper, ulei, unt.

Ingrediente:Musaca de dovleac

  • 4 cartofi
  • 3 felii dovleac
  • 500 g carne de pui
  • 1 dovlecel
  • 3 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 legătură verdeaţă
  • 150 g telemea uşor sărată de vacă sau de bivoliţă
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi laşi la răcorit, după care îi cureţi şi-i tai rondele. Căleşti în ulei ceapa şi, când devine sticloasă, pui carnea tocată, roşiile şi verdeata tăiate, sare şi piper. Laşi sa fiarba până scade zeama.

Ungi tava cu unt, aşezi dovlecelul tăiat rondele, jumătate din compoziţia de carne, feliile de dovleac tăiate, compoziţia de carne rămasă, cartofii, iar deasupra razi brânza. Dai tava la cuptor până se rumeneşte musacaua.

 

Musaca de dovleac

Musaca de dovleac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.