Musaca de dovleac
PrinteazaMusaca de dovleac din: cartofi, dovleac, carne de pui, dovlecel, rosii, ceapa, verdeata, telemea, sare, piper, ulei, unt.
- 4 cartofi
- 3 felii dovleac
- 500 g carne de pui
- 1 dovlecel
- 3 roşii
- 1 ceapă
- 1 legătură verdeaţă
- 150 g telemea uşor sărată de vacă sau de bivoliţă
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi laşi la răcorit, după care îi cureţi şi-i tai rondele. Căleşti în ulei ceapa şi, când devine sticloasă, pui carnea tocată, roşiile şi verdeata tăiate, sare şi piper. Laşi sa fiarba până scade zeama.
Ungi tava cu unt, aşezi dovlecelul tăiat rondele, jumătate din compoziţia de carne, feliile de dovleac tăiate, compoziţia de carne rămasă, cartofii, iar deasupra razi brânza. Dai tava la cuptor până se rumeneşte musacaua.
Musaca de dovleac
Pofta buna!