Musaca de dovlecei cu carne de vită
PrinteazaMusaca de dovlecei cu carne de vită
- 600 g carne de vacă
- 2 ouă
- 800 g dovlecei mai tineri
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
- 250 g ulei
- 1 cartof
- 2 cepe
- 500 g roşii
- 200 g smîntînă
Mod de preparare:
Carnea si cartoful se dau prin maşina de tocat, se sotează cu ceapa tocată cu puţin ulei, apoi se dau din nou prin maşina de tocat şi se amestecă cu 2 ouă crude, sare, piper.
Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie şi se sotează cu mărarul tocat şi puţin zahăr, apoi se amestecă cu carnea tocată.
Dovleceii se curăţă, se taie felii, se dau prin făină şi se înăbuşă. Cu ei se tapetează o formă de budincă, se umplu cu tocătura, deasupra punîndu-se un strat de dovlecei.
Se dă la cuptor în baie de apă timp de 45 minute şi se serveşte cu smantană.
Musacaua se poate aranja intercalat: un rînd de dovlecei şi unul de tocătură, ultimul rînd fiind de dovlecei.
In cazul cînd nu o coacem la baie de aburi, forma se va unge cu unt sau untură şi se va tapeta cu pesmet. Se poate prepara cu 300 g carne de vită şi 300 g carne de porc.
Pofta buna!