Musaca de dovlecei cu salam
PrinteazaMusaca de dovlecei cu salam din: dovlecel, salam, ceapa, oua, smantana, patrunjel.
Ingrediente:
- 4 dovlecel
- 400 g salam
- 2 cepe
- 3 ouă
- 3 linguri smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi 2 dovlecei, îi dai pe răză- toarea mare, îi presari cu sare şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă pentru 30 de minute. Pe ceilalţi 2 îi cureţi de coajă şi-i tai rondele pe care le presari cu sare, le presezi bine să se scurgă zeama.
Le treci sub un jet de apă rece şi le usuci cu un şervet de hârtie. Presezi bine şi dovleceii raşi ca să se scurgă de zeamă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, tai cubuleţe salamul şi le căleşti împreună în ulei încins, iar la final potriveşti de sare şi piper şi adaugi un ou bătut şi verdeaţă tocată.
Tapetezi un vas uns cu unt cu rondele de dovlecei, apoi întinzi compoziţia de salam şi peste ea dovleceii raşi. Baţi smântână cu ouăle rămase, sare, piper şi verdeaţa tocată, apoi torni compoziţia în tavă şi dai musacaua la cuptor 1 oră.
Pofta buna!