Musaca de dovlecei cu vinete

Printeaza

Musaca de dovlecei cu vinete

Musaca de dovlecei cu vinete din: dovlecei, vinete, oua, ceapa, faina, usturoi, patrunjel, busuioc, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 4 vinete
  • 5 ouă
  • 3-4 cepe potrivite
  • 2 linguri făină
  • 2-3 căţei de ustu­roi
  • 1 legătură pătrunjel
  • busuioc
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în ulei încins.

Coci vinetele pe o tablă, pe aragaz, le decojeşti şi le toci ca pentru salată. Le amesteci cu 3 ouă, usturoiul pisat, făina, pătrun­jelul tocat şi pui sare, piper şi busuioc după gust. Ungi un vas cu ulei, îl tapetezi cu rondelele prăjite de dovlecei şi aşezi compoziţia de vinete.

Baţi ouăle rămase cu un praf de sare, le torni peste vinete, pui şi roşiile tăiate felii şi dai totul la cuptor pentru 45 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • musaca de vinete si dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.