Musaca de dovlecei cu vinete
PrinteazaMusaca de dovlecei cu vinete din: dovlecei, vinete, oua, ceapa, faina, usturoi, patrunjel, busuioc, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 4 vinete
- 5 ouă
- 3-4 cepe potrivite
- 2 linguri făină
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- busuioc
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în ulei încins.
Coci vinetele pe o tablă, pe aragaz, le decojeşti şi le toci ca pentru salată. Le amesteci cu 3 ouă, usturoiul pisat, făina, pătrunjelul tocat şi pui sare, piper şi busuioc după gust. Ungi un vas cu ulei, îl tapetezi cu rondelele prăjite de dovlecei şi aşezi compoziţia de vinete.
Baţi ouăle rămase cu un praf de sare, le torni peste vinete, pui şi roşiile tăiate felii şi dai totul la cuptor pentru 45 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- musaca de vinete si dovlecei