Musaca de dovlecei si carne de porc tocata
PrinteazaO reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana.
- 3 vinete
- doi dovlecei
- 700 g carne de porc tocată
- două cepe
- un ou
- 200 ml smîntînă
- 4 roşii
- o lingură de făină
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui
- carne de vită
- carne de pui
Mod de preparare:
Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii potrivit de groase, se presară sare şi se pun într-o strecurătoare. Se prăjesc pe rîndîn ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei încins pînă devin sticloase, se adaugă carnea tocată, sarea şi piperul. Se prăjeşte pînă scade sucul lăsat de carne şi se pune compoziţia într-un castron.
Se stropeşte o tavă cu ulei, se aşază, alternativ, cîte un rînd de vinete, carne şi dovlecei, ultimul rînd fiind de vinete. Se pun deasupra roşii tăiate rondele, se introduce tava în cuptor şi se ţine 30 de minute.
Se toarnă deasupra un sos din smîntînă, ou, făină dizolvată cu puţină apă, sare şi piper. Se reintroduce tava în cuptor şi se mai lasă pînă capăttă o culoare aurie.