Musaca de dovlecel cu rosii si iaurt

Printeaza

Musaca de dovlecel cu rosii si iaurt din: carne tocată amestec pui şi porc, ceapa, dovlecel, rsii, oua, ulei, apa, marar, cimbru, sare, piper alb macinat, iaurt.

Musaca_de_dovlecel_cu_rosii_si_iaurt

Ingreidente:

  • 500 g carne tocată amestec pui şi porc
  • 2 cepe de dimensiune mijlocie
  • 4 dovlecei
  • 4 rosii
  • 5 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 1 cescuţă apă
  • 1 legătură mărar
  • 1-2 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper alb măcinat
  • opţional, iaurt

Mod de preparare:

Inăbuşi în ulei carnea şi ceapa, în prealabil curăţată, spălată şi tăiată mărunt, picu­rând din când în când câte puţină apă.

Cureţi dovleceii de coajă, îi tai în rondele şi îi frigi pe gră­tar, pe ambele părţi. Speli roşiile şi le tai în rondele groase de 5 mm.

In carnea călită şi răcită, adaugi trei ouă, cimbrul şi mărarul fin tocat, sare şi piper după gust. Omogenizezi amestecul.

Intr-o cratiţă cu pereţi groşi, pui un strat de dovlecei şi unul de roşii tăiate felii rotunde. întinzi uniform toată compoziţia de carne, apoi aşezi alte două straturi: unul de roşii, iar ultimul de dovlecei.

Fierbi acoperit cu capac, la foc mic sau introduci musa­caua în cuptor. Cu 10 minute înainte de a fi gata, baţi 2 ouă, le torni deasupra şi le laşi să se coaguleze, respectiv să se rumenească uşor, dacă musacaua e coaptă.

Musaca de dovlecel cu rosii si iaurt

Musaca_de_dovlecel_cu_rosii_si_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.