Musaca de fasole galbena
Printeaza
O reteta delicioasa de musaca de fasole galbena, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pasta de tomate, zahar, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg fasole păstăi
- 1/2 kg carne tocată
- 5 cepe
- ulei
- 4 ouă
- 3 linguri pastă tomate diluată cu o cană jumătate de apă
- o linguriţă cu vârf zahăr tos
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi păstăile galbene late şi le laşi la răcit. Tai mărunt cele 5 cepe şi le căleşti în puţin ulei. Separat, căleşti carnea tocata pana isi schimba culoarea, dupa care o amesteci cu ceapa călită. Amesteci carnea cu cele 4 ouă, sare, piper după gust. Ungi cu margarină o cratiţă sau un vas de yena, de 3-4 kg şi pui, în straturi, păstăile călite şi alternezi cu straturi de carne tocată şi călită.
Ultimul strat să fie de păstăi. Apoi apeşi bine totul cu mâna şi torni 2 ouă bătute cu pastă de tomate, în care pui o linguriţa cu vârf de zahăr. Dai totul la cuptor 50 minute, la foc potrivit, şi o serveşti ca felul doi.
Poftă bună!