Musaca de gulii
PrinteazaMusaca de gulii
- 1 kg carne tocată
- 5 gulioare proaspete
- 2 cepe
- 200 g orez
- condimente
- sare
- piper
- ulei
- boia de ardei dulce (după gust)
- un pic de pesmet fin
Mod de preparare:
Cureţi gulioarele, le tai „beţe de chibrit” şi le pui într-o cratiţă cu ulei la prăjit, fără să le amesteci. Scuturi doar cratiţa, să nu se sfărâme şi din când în când adaugi câte un pic de apă amestecată cu condiment.
In final, gulioarele trebuie să fie bine pătrunse şi sosul scăzut. Potriveşti de sare şi piper şi laşi deoparte. în altă cratiţă cu ulei, căleşti carnea tocată cu ceapa, sarea şi piperul. Amesteci continuu şi când îşi schimbă culoarea, adaugi apă cu puţin condiment.
Torni câte puţin, aştepţi până fierbe toată şi mai adaugi până se pătrunde carnea. în nici un caz nu vei pune multă apă deodată, căci carnea devine apoasă. La sfârşit, în cratiţă trebuie să fie numai carnea, ceapa si grasime fara apă.
Mod preparare orez:
Il alegi si-l fierbi in apa cu sare. Cand este gata, il scurgi si il amesteci cu carne tocata, pregatita. Gusti si daca este cazul, mai adaugi sare, piper si condimente.
Intr-un vas de Jena sau o cratita obisnuită, pui un pic de ulei, presari pesmet si asezi un rand de gulioare, un rand de carne cu orez. Dupa gust pui cateva linguri de smantana si dai la cuptor 1/2 de ora.
Pofta buna!