Musaca de legume cu carne
PrinteazaMusaca de legume cu carne
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2-3 dovlecei
- 4 gogoşari
- 1/2 kg roşii
- 700 g carne de porc
- 2 linguri de smântână
- 2 linguri făină
- 1 ou
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele, apoi tai ceapa şi gogoşarii mărunt, dovleceii cubuleţe, roşiile felii şi dai morcovul pe râzătoare. înăbuşi apoi într-o cratiţă cu unt şi puţină apă o parte din ceapă, morcovul ras, dovleceii şi gogoşarii.
Treci apoi carnea prin maşina de tocat şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată rămasă. Când e bine pătrunsă, iei carnea de pe foc şi o amesteci cu oul, vedeaţa tocată, smântână, sare şi piper după gust.
Pui apoi într-o tavă mai înaltă un strat de legume, compoziţia de came, feliile de roşii şi un ultim strat cu legume înăbuşite. Torni puţină zeamă în care au fiert legumele şi dai totul la cuptor pentru 25-30 de minute.
Musaca de legume cu carne
Poftă bună!