Musaca de macaroane cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa demusaca de macaroane cu ciuperci, mazare, morcovi, ceapa, ulei, margarina, faina, masline, rosii, marar, patrunjel, cimbru, sare si piper.
- 500 g macaroane (fără ou)
- 500 g ciuperici
- 1 cutie mazăre
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă ulei
- 100 g margarină
- 2 linguri făină
- 100 g măsline
- 5 roşii
- mărar
- pătrunjel
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi morcovul le cureţi, le dai pe râzătoare şi le căleşti în ulei. Adaugi ciupercile spălate şi tăiate mărunt. Când s- au înmuiat ciupercile, adaugi roşiile tăiate felii, sarea, piperul, cimbrul şi le fierbi foarte bine. La final poţi adăuga 2 căţei de usturoi tăiaţi felii. în margarina topită rumeneşti făina şi stingi cu apă, amestecând mereu.
La final adaugi pătrunjel tocat mărunt şi potriveşti de sare. Macaroanele le fierbi în apă clocotită cu sare. Poţi adăuga o lingură de ulei ca să nu se lipească între ele. Strecori şi le clăteşti cu apă rece. Mazărea o speli cu apă călduţă.
Tapetezi cu ulei o formă şi pui alternativ un strat de sos, un strat de macaroane, un strat de ciuperci, un strat de mazăre. Repeţi operaţiunea de câteva ori, având grijă ca ultimul strat să fie de sos de făină. Deasupra pui măslinele tăiate felii şi verdeaţa tocată mărunt. Dai la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!