Musaca de macaroane
PrinteazaMusaca de macaroane din: carne, macaroane, ou, unt, lapte, sare, suc de rosii.
- 100 g carne de vita sau de pasăre fiarta si tocata
- 70 g macaroane
- 1 ou
- 15 g unt
- 2-3 linguri lapte
- sare
- 1-2 linguri suc de rosii
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele în apă clocotită cu sare, la foc încet, pană cand se înmoaie, fără să se sfarame. Se scurg, se clătesc cu apă caldă şi se strecoară din nou.
Se pun într-un castronel yenna sau emailat, în straturi alternative de macaroane cu carne fiartă tocată, fără să se umple vasul complet. Oul se bate cu laptele şi se toarnă deasupra.
Se adaugâ şi untul topit şi se pun într-un vas cu apă caldâ la cuptor, la un foc mai tare, unde se lasâ să fiarbă panâ cand încep să se rumenească la suprafaţă.
Cand este gata se stropeşte cu sucul de roşii proaspăt.
Pofta buna!