Musaca de morcovi cu orez
PrinteazaO reteta de musaca de morcovi, orez, ciuperci, ceapa, ulei, pesmet, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg morcovi
- 1 cutie ciuperci
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 300 g orez
- 50 g pesmet
- 1 legătură pătrunjel sau mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 50 ml ulei. Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Desfaci ciupercile din conservă, le speli bine, le adaugi peste ceapă, le căleşti împreună şi după 10 minute adaugi şi orezul. Torni 1 cană de apă şi amesteci în continuare.
După ce a fiert orezul, îl dai deoparte, potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa tocată. După ce au fiert morcovii îi scoţi şi adaugi zeama în care au fiert peste orez. Ungi o tavă cu ulei, presari pesmetul, aşezi jumătate din morcovii fierţi, apoi compoziţia de orez şi morcovii rămaşi. Dai tava la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!