Musaca de morcovi cu orez

Printeaza

O reteta de musaca de morcovi, orez, ciuperci, ceapa, ulei, pesmet, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente : Musaca de morcovi cu orez

  • 1 kg morcovi
  • 1 cutie ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 300 g orez
  • 50 g pesmet
  • 1 legătură pătrunjel sau mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 50 ml ulei. Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Desfaci ciupercile din conser­vă, le speli bine, le adaugi peste ceapă, le căleşti împreună şi după 10 minute adaugi şi orezul. Torni 1 cană de apă şi amesteci în continuare.

După ce a fiert orezul, îl dai deo­parte, potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa tocată. După ce au fiert morcovii îi scoţi şi adaugi zeama în care au fiert peste orez. Ungi o tavă cu ulei, presari pesmetul, aşezi jumătate din morcovii fierţi, apoi compoziţia de orez şi morcovii rămaşi. Dai tava la cuptor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.