Musaca de piure cu pui
PrinteazaMusaca de piure cu pui din: piept de pui, cartofi, margarina, lapte, ardei gras, cascaval, ceapa.
- 1 piept pui
- 1 kg cartofi
- 3 linguri margarina
- 1 pahar lapte
- 1 ardei gras rosu
- 200 g cascaval
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Prepari piureul din cartofi cu 2 linguri margarina si lapte. Toci ceapa marunt si ardeiul cubulete. Dai cascavalul prin razatoare, iar pieptul de pui il dai prin masina de tocat. Calesti ceapa intr-o lingura de margarina, atat cat sa se inmoaie putin.
Adaugi pieptul de pui, ardeii si 1/2 din cantitatea de cascaval. Amesteci pana omogenizezi compozitia si presari putina sare. Intr-o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt, asezi 1/2 din cantitatea de piure si nivelezi uniform pe toata suprafata. Pui deasupra umplutura de carne.
Adaugi restul de piure, presari feliute de ardei gras si restul de cascaval. Dai la cuptor, la foc potrivit, circa o ora, apoi lasi putin sa se racoreasca, pentru a se taia frumos.
Musaca de piure cu pui
Pofta buna!