Musaca de soia cu vinete

Printeaza

Musaca de soia cu vinete

Ingrediente:Musaca de soia cu vinete

  • 250 g soia mărunţită
  • 2 vinete
  • 1 kg cartofi
  • 5 roşii
  • 500 g ciuperci
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 legături de verdeaţă
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 3 căţei de usturoi
  • 500 ml apă
  • secretul Gustului
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Punem la fiert un litru de apăşi, când clocoteşte, dăm deoparte, adăugăm 100 ml de vin, apoi punem soia la înmuiat.

Curăţăm cartofii de coajă, îi spălăm, după care îi tăiem felii şi îi prăjim puţin pe ambele părţi. Vinetele le tăiem felii subţiri şi le călim pe ambele părţi.

Într-o tavă tapetată cu ulei şi pesmet, punem un pat din cartofi şi vinete, peste care adăugăm soia scursă de apăşi călită puţin în ulei cu trei căţei de usturoi.

Peste soia, punem iar cartofi, vinete, ciuperci tăiate felii, roşii felii şi ceapă tăiată.

Punem să stea timp de jumătate de oră, apoi punem deasupra verdeaţă şi 100 ml de vin şi dăm la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.