Musaca de vară cu telină si mere
PrinteazaO reteta de musaca de vara cu telina si mere din: mere, radacina de telina, carne tocata, sare, gorgonzola, piper, suc de lamaie, hrean, cascaval, oua, pesmet, patrunjel si smantana.
- 3 mere
- 300 g rădăcină de ţelină
- 600 g carne tocată
- sare
- 150 g gorgonzola
- piper
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri hrean ras de la borcan
- 100 g caşcaval moale
- 5 ouă
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 250 ml smântână
Mod de preparare:
Se rad merele şi ţelina; se adaugă suc de lămâie şi hrean şi se amestecă. Se sărează şi se piperează. Se rade caşcavalul. Se frământă carnea tocată cu 2 ouă, caşcaval, pesmet şi pătrunjel; se sărează şi se piperează.
Se încinge cuptorul la 180 °C. într-o formă de sufleu unsă se aşază straturi de carne şi de amestec de mere. Se taie cuburi brânza gorgonzola.
Se bate smântână cu 3 ouă, sare şi piper; se adaugă gorgonzola. Se toarnă în formă şi se coace la cuptor cca 40 min. Se ornează cu pătrunjel.
Musaca de vară cu telină si mere
Pofta buna!