Musaca de varza cruda
PrinteazaMusaca de varza cruda din: carne, varza cruda, ceapa, ulei sau untura, pesmet, smantana, sare.
- 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – mai grasă)
- 1-2 verze crude
- 2 cepe
- 4 linguri ulei sau untură
- pesmet
- 3-4 linguri smântână
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Carnea se curătă, se spală, apoi se toacă. Dacă nu este prea grasă, se adaugă 100 g slănină. Separat, ceapa se toacă şi se prăjeşte într-o tigaie mai mare, în 1-2 linguri de ulei (untură). Când este aproape gata, se adaugă carnea şi se pun 2-3 linguri de supă (apă), după care se lasă să fiarbă înăbuşit.
Varza se desface în foi, care se opăresc bine şi se scot cotoarele prea tari. Foile bine înmuiate se lasă apoi la scurs.
Intr-o tavă (cam 3 I) bine unsă şi presărată cu pesmet se pune un strat din foi întregi de varză, apoi un strat de carne. Operaţia se repetă de câteva ori, până se termină carnea. Deasupra se pune un strat de foi de varză. Se presară pesmet, restul de grăsime şi smântână (eventual cu puţină boia – pentru culoare). Se dă la cuptor, la foc potrivit, cam 30-40 de minute.
Se serveşte caldă – eventual cu smântână.
Pofta buna!