Musaca de varza cu rosii

Printeaza

Musaca de varza

Ingrediente:Musaca de varza cu rosii

  • 1 pahar orez
  • 1 varză
  • 2 cepe
  • 1 pahar untdelemn
  • 6 ardei graşi
  • 1 kg roşii
  • 1 pahar smântână
  • 500 g carne slabă de porc
  • 1 cană supă de carne
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 1 linguriţă pastă de ardei
  • piper
  • sare
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cepele şi carnea se toacă, apoi se pun în 2-3 linguri untdelemn, la călit (se mai adaugă apă, să se-năbuşe). Orezul se spală şi se pune la fiert varza se toacă mărunt (dacă e acră se spală bine în 2-3 ape, să se desăreze).

Când a fiert orezul, se clăteşte şi, scurs bine, se pune peste carnea tocată.

Se amestecă cu pastă de roşii şi ardei, se piperează din belşug, se potriveşte de sare (gustaţi varza mai întâi) Se taie roşiile şi ardeii felii.

Pe fundul cratiţei se pune restul de untdelemn, o parte din roşii şi ardei şi un strat de varză.

Urmează un strat de carne cu orez, roşii, ardei, un praf de cimbru, iar varză, carne şi tot aşa până se termină căpăceala e de varză, ardei şi roşii

Se toarnă supa, smântână, se dă la cuptor, acoperit, să se coacă şi să se călească varza cam 1 oră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cred ca iese buna musacaua asta. Va spun dupa ce o fac ce si cum 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.