Musaca de varză nouă
PrinteazaMusaca de varză nouă din: varza noua, carne tocata, smantana, rosii, ardei gras, marar verde, ceapa, ulei de masline, pesmet, cimbru, foi de dafin.
- 1 varza noua
- 1/2 kg carne tocata (amestec vita si porc)
- 5-6 linguri smantana
- 2-3 rosii
- 1 ardei gras
- 2 legaturi marar verde
- 2-3 cepe potrivite
- cateva linguri ulei de masline
- pesmet
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare:
Cureţi varza, o speli şi o desfaci în foi, pe care le opăreşti în apă clocotită cu sare. Inăbuşi carnea tocată, în puţină grăsime, împreună cu ceapa tocată mărunt. Condimentezi apoi cu sare, piper, verdeaţă tocată, puţin cimbru şi o foaie de dafin.
Ungi o cratiţă cu grăsime, presari puţin pesmet ardei gras tăiat fin, împrăştiat uniform. Deasuprb aşezi un strat de foi de varză şi puţin ardei gras, după aceea o parte din amestecul de carne tocată şi continui cu un alt rând de foi de varză şi alt rând de carne.
Termini cu un rând de foi, peste care presari pesmet, pui puţină grăsime, smântână şi sare. Dai cratiţa în cuptorul deja încins, iar după ce s-â rumenit frumos laşi să se răcească. Răstorni pe un platou şi serveşti musacaua cu smântână, garnisită cu puţin mărar tocat fin.
Pofta buna!