Musaca de varza si carne de porc
PrinteazaMusaca de varza si carne de porc din: varza, carne tocata de porc, smantana, rosii, ardei gras, ulei, ceapa, sare, piper, verdeata, zeama de carne, pesmet.
- 1 varză de 1 kg
- 500 g carne tocată de porc
- 7 linguri smântână
- 1/2 kg roşii
- 1 ardei gras
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- sare
- piper
- verdeaţă
- zeamă de carne sau supă făcută din concentrat de legume
- pesmet
Mod de preparare:
Prăjeşti carnea tocată în ulei împreună cu ceapa. Adaugi sare, piper şi verdeaţa tocată.
Desfaci varza, tai cotorul şi scoţi foile, înlăturând părţile groase, apoi opăreşti frunzele.
Ungi o tavă cu ulei, presari pesmet şi întinzi câteva foi de varză şi bucăţi de ardei gras. Deasupra pui un strat de carne tocată, apoi alt rând de foi de varză.
Procedezi aşa până termini cantitatea de carne şi foile de varză. Termini cu un rând de foi de varză peste care presari pesmet, puţină grăsime, smântână şi sare.
Pui totul la cuptor. Când este gata, scoţi musacaua şi o răstorni pe un platou.
Porţionezi musacaua şi o serveşti cu smântână deasupra.
Musaca de varza si carne de porc
Pofta buna!