Musaca de varza si carne
PrinteazaMusaca de varza si carne
- 1 varză mijlocie
- 750 g carne macră
- 1 ceapă
- 4 linguri untură
- 2 linguri pesmet
- 4 linguri smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prăjeşte în untură, cu puţină ceapă, carnea dată prin maşină. Se adaugă sare şi piper. Se aleg foile de la o varză frumoasă, se taie cotorul, se opăresc şi se scurg bme.
Se unge o cratiţă cu untură şi se presară cu pesmet. Se aşază câteva foi pe fund, apoi un strat de came tocată şi din nou un rând de foi de varză.
Se repetă această operaţie de 2-3 ori, până se isprăvesc carnea şi varza. Deasupra se presară pesmet, se pune unt sau untură, smântână amestecată cu un praf de sare.
Se dă la cuptor. Când este gata se răstoarnă.
Pofta buna!
E chiar buna musacaua de varza; nu ma asteptam.