Musaca de varza
PrinteazaMusaca de varza
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 kg varza
- 3 cepe
- 50 gunt
- 150 ml lapte
- 2 oua
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala cartofii si fierbe-i in coaja. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de coaja si zdrobeste-i cu furculita. Adauga unt si un praf de sare.
Piureul astfel obtinut subtiaza-l cu putin lapte, dar cu mare grija pentru ca nu trebuie sa fie nici prea moale, dar nici prea tare.
Separat, taie varza fideluta si caleste-o impreuna cu ceapa tocata marunt intr-un vas termorezistent, intinde jumatate din cantitatea de piure.
Peste el pune varza calita si apoi acoper-o cu restul de piure de cartofi. Bate deasupra 2 oua. Lasa la cuptor, la foc mic, aproximativ 35 de minute.
Musaca cu varza
Pofta buna!