Musaca de vinete cu busuioc

Printeaza

Musaca de vinete cu busuioc din: cartofi, dovlecei, ardei, rosii, sare, piper, usturoi, ulei, patrunjel, busuioc, pesmet, margarina.

Ingrediente:Musaca de vinete cu busuioc

  • 3 vinete
  • 5 cartofi medii
  • 2-3 dovlecei
  • 4 ardei
  • 6 roşii
  • sare
  • piper boabe şi măcinat
  • o căpăţână usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • o legătură pătrunjel
  • 2-3 frunze busuioc
  • 1-2 lin­guri pesmet
  • 30 g margarină

 

Mod de preparare:

Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.

Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită.

Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă ustu­roiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele.

Se tapetează tava cu marga­rină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Aces­tea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească.

Musacaua se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.