Musaca de vinete cu orez si smantana
PrinteazaMusaca de vinete cu orez si smantana din: vinete, rosii, ceapa, telina, smantana, faina, apa, piper, ardei gras, orez, ulei, usturoi, oua, patrunjel, sare.
- 1 kg vinete
- 300 g roşii
- 250 g ceapă
- 100 g ţelină
- 200 g smântână
- 150 g făină
- 100 ml apă
- piper măcinat
- cimbru măcinat
- piper boabe
- 100 g ardei graşi
- 500 g orez
- 300 ml ulei
- 60 g usturoi
- 2 ouă
- pătrunjel tocat
- sare, după gust
Mod de preparare:
Vinetele curăţate le tai în lung, le presari cu sare şi le laşi 30 de minute. Le speli cu apă caldă şi storci uşor fiecare felie. Treci feliuţele de vinete prin făină şi le rumeneşti în ulei încins. Le aşezi pe o farfurie.
In uleiul rămas căleşti ceapa tăiată mărunt, ţelina dată prin râzătoare, ardeii tăiaţi mărunt şi orezul (fiert separat într-un clocot). Amesteci totul cu mirodenii şi verdeaţă. Compoziţia astfel obţinută o amesteci cu ouăle. Intr-o cratiţă sau vas de iena uns, pui straturi alternative de vinete şi umplutură.
Ultimul strat trebuie să fie de vinete. Deasupra torni un amestec de roşii puţin înăbuşite cu apă. Dai la cuptor circa 40 de minute. Serveşti preparatul rece, cu smântână.
Musaca de vinete cu orez si smantana
Pofta buna!